Kuulumisiii...

Kuulumisiii...

Moikka kaikille!

Mie kirjotan tässä Kinnusen Talon ja sen Pihan kuulumista meijän kaikkien puolesta:
Kinnusen Talolla on alkanut uusi elämä viime kesän 2018 jälkeen kun uusi omistaja pelasti Talon vasaran alta. Talon yhteisöllisyys on alkanut lisääntyä ja porukoissa pyörii uusiakin puuhakaisia. Taloa on alettu kunnostaa eikä enää odotella sen homehtumista. Tosin homehtumista olisi kyllä saanut odottaa kauan, sillä vahvojen kiviperustusten päällä lepäävässä rakennuksessa ei todellakaan home ole haittana! Käy vaikka ite käytävässä haistelemassa - tai El'Si:ssä. Mutta korjattavaa vanhassa Talossa riittää, täyttäähän se tänä vuonna 110 vuotta. Huonolla hoidolla on sekin vanhus ollut, mutta sehän on ollut ihan trendi viime vuosina: rahaa ei uhrata vanhuksiin!

Me Talon ystäviin kuuluvat puuhakaiset järjestimme joulukuussa Kinnusen Talon joulumarkkinat, jotka olivatkin varsinainen jymymenestys! Moni kauppias sai tavaransa myydyksi miltei tunnissa kun innokkaita asiakkaita tungeksi satapäin pihamaalla. Ja olihan siellä pukkikin muoreineen. Markkinoiden järjestäminen oli mukava juttu joskin hieman aikaa vievää ihan otona ja taskunpohjiakin jouduttiin kaapimaan muutamien kulujen kattamiseksi. Niinpä myö sitten päätettiin perustaa Kinnusen Talolle kannatusyhdistys, jonka myötä on mahdollista saada enemmän käsiä mukaan toimintaan ja päitä suunnittelemaan. Ja tietenkin näin saadaan myös koottua enemmän tuohta yhteisten rientojen järjestämiseenn, niin jäsenmaksuista kuin mahdollisista avustuksistakin. Siis yhteisöllisyyttä ja osallisuutta! Kaupunkilaisten yhteisen ilon myötä haluamme elävöittää Talo-vanhuksen elämää pihatapahtumilla osana muuta kaupunkikulttuuria. Ja tietenkin myös tukea Talon kunnostusta!

Virallisesti yhdistys on perustettu 20.1.2019 ja se sai nimekseen Meijän Piha - Kinnusen talon kannatusyhdistys ry, joka nyt odottaa rekisteröimistä viranomaistahoilla. Jännitämme nyt kuinka käy toivomallemme murteelliselle nimelle? Pitäisi olla kirjakieltä!                                                 Yhdistyksessä voit olla joko henkilöjäsenenä tai kannattavana jäsenenä. Lue lisää Meijän Piha -sivulta!

TALON HUOLTOA JA KUNNOSTUSTA

Viime syksynä käynnistyneet kahden pienen asunnon rakennustyöt ovat jatkuneet, toinen on jo käyttökunnossa ja toinen valmistunee kevään myötä? Porraskäytäviä aletaan pian maalata jugend-värein Sampon oppilastyönä taitavien opettajien ohjaamina. Myös savuhormeja ja kauniita kakluuneija on korjattu käyttäkuntoon jo syksystä alkaen ja homma jatkuu edelleen ammattilaisvoimin. Talon ullakolla tehdään eristystöitä jotta lämpö pysyisi paremmin sisäpuolella Ja sitten ehkä kustannuksiltaan suurin hanke ovat sähkötyöt. Taloon uusitaan ajanmukainen sähkön syöttöputki sekä pääkeskus, josta seurannee muutakin uudistettavaa? Kyllä ainakin virtaa piisaa!                                                                 Ja tämän kaikki tietävätkin, talonmiehellä ja kiinteistöhuollolla on tänä talvena riittänyt lumitöitä! Etenkin katolla se on vaatinut erityistä akropatiaa, mutta onneksi kukaan ei ole loukkaantunut:). Kunnostus -sivuillamme pyrimme päivittämään Talon remonttien etenemistä kuvin ja kertomuksin.

UUSI MYYMÄLÄ AVATAAN MAALISKUUSSA

Taloon on tullut uusi vuokralainen! Valtakadun puoleisessa liikehuoneistossa on avattu naisten vaatteita myyvä Boutique PrimaDonna, jonka valikoimista löytyy mukavista luonnonmateriaaleista valmistettuja vaatteita kaikenikäisille naisille. Vaatteiden lisäksi myymälästä löytyy Perfect Homen sisustustuotteiden myyntinäyttely, josta voi saada ihania ideoita kodin sisutamiseen. Toivotamme onnea uudelle yrittäjälle ja uudelle myymälälle.Eläköön kivijalkakaupat!

KEVÄTTÄ KOHTI...

Meijän Pihalle suunnitellaan Kinnusen Talon Pihaleikit -tapahtumaa lauantaille 11.5., joka on lapsellisille ja lapsenmielisille suunnattu tapahtuma. Sitä ennen ehditään ehkä myös muistella menneitä.Mutta näistä lisää sitten myöhemmin.

Terveisin Meijän Pihan Väki